Tammelan kouluverkko, osa 2 – Väestökadon kiihdyttämistä

Miksi selvityksessä on käytetty väestöennusteena tilastokeskuksen ennustetta, kun muussa kunnallisessa päätöksenteossa käytetään Hämeen Liiton väestöennustetta?

Tammelan kaavoituksessa on pohjana Maakuntakaava 2040 joka perustuu Hämeen Liiton väestöennusteeseen. Hämeen Liiton ennuste vuodelle 2025 on 6260 henkeä kun taas kouluverkkoselvityksessä käytetyn tilastokeskuksen ennuste on 5975 henkeä. Ero on todella merkittävä.

Lähde: Hämeen Liiton väestöennuste
Lähde: Tilastokeskuksen väestöennuste (kouluverkkoselvityksen sivu 3)

Miksi kouluverkkoa halutaan supistaa Tammelan muuttovoittoisilta kyliltä, Teuro, Susikas, Letku ja Myllykylä?

Tammelan kärsiessä tällä hetkellä muuttotappiosta, miksi halutaan vähentää juuri niiden alueiden houkuttelevuutta jotka ovat onnistuneet tuomaan kuntaan uusia asukkaita? Kunnanjohtaja perustelee päätösehdotusta mm. valtionosuuksien pienentymisellä, samalla todeten, että ”Nykyinen järjestelmä painottaa nuoria maksuosuuksia määriteltäessä.”

Millä logiikalla voidaan perustella valtionosuuksien pienentymisellä sitä, että suljetaan kouluja juuri niiltä alueilta, jotka ovat houkutelleet kuntaan lapsiperheitä? Siis juuri niitä nuoria, joiden painotus on suurempi maksuosuuksia määriteltäessä!

Lähde: YKR- kylät ja väestön muutos 2005 – 2015


Meidän Tammela -yhteislistan ehdokkaat

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *